IR lampen

Op deze pagina vindt u alle infrarood lampen in ons assortiment. Meer uitleg nodig? Onderaan deze pagina kunt u lezen welke aspecten een rol spelen bij het kopen van infrarood lampen.

Infrarood lamp aanschaffen

Een infrarood illuminator wordt gebruikt om de beeldkwaliteit van een beveiligingscamera te verbeteren in het donker. Dit is belangrijk omdat de meeste criminele activiteiten in het donker plaatsvinden. Voor het leveren van eventuele bewijslast is het dus van belang dat uw camerabeveiliging zowel overdag als ’s nachts goed werkt.

Infrarood illuminator plaatsen

De infrarood lamp wordt meestal naast of onder de camera geplaatst, zodat deze in dezelfde richting schijnt als de camera. Het is bij het kiezen voor een infrarood lamp belangrijk dat u let op hoeveel nachtzicht en welke kijkhoek u nodig heeft. Wanneer de kijkhoek toeneemt, neemt de afstand van het nachtzicht af. De meeste infrarood lampen zijn voorzien van een beugel, zodat deze eenvoudig kunnen worden bevestigd. De illuminatoren kunt u aansluiten op een adapter van 12 volt en professionele illumatoren op voeding van 220 volt.

Verschil tussen infrarood leds en array leds

U kunt de keuze maken tussen een lamp met infrarood leds en array leds. De infrarood leds kunnen slechts licht verspreiden in een kleine hoek. Infrafrood array leds hebben daarentegen een brede stralingshoek waarmee ze een groter gebied verlichten. Ook geven de array leds een betere helderheid, hebben ze een langere levensduur en verbruiken ze minder stroom.

Wit en rood licht

Infrarood licht kan door het menselijk oog niet worden waargenomen, waardoor het onopvallend is. Witte array leds vallen wel op, doordat ze een duidelijk waar te nemen witte lichtstraal produceren. Deze array leds zijn aan te bevelen wanneer u mensen eventueel wilt afschrikken.