Accessoires

Op deze pagina vindt u accessoires waarmee u uw camerasysteem compleet maakt. Wilt u meer informatie over accessoires voor beveiligingscamera's? Klik hier.

Accessoires voor beveiligingscamera's

Bij de installatie van een camerasysteem heeft u naast de beveiligingscamera’s en het opnamesysteem vaak nog een aantal producten nodig. Bij CCTV-Business vindt u alle accessoires die u nodig heeft voor uw beveiligingscamera’s. Wij hebben een ruim assortiment van adapters, camerabeugels, video baluns, microfoons en camerabordjes. Met deze accessoires maakt u uw camerasysteem compleet.

Voeding en stroom

Een adapter wordt gebruikt om beveiligingscamera’s en recorders te voorzien van stroom. De adapter heeft veel invloed heeft op de werking van een camerasysteem. Het is van belang om een geschikte adapter te kopen van goede kwaliteit. Bewakingsapparatuur is gevoelig voor stroomwisseling. Kies daarom voor een gestabiliseerde adapter. Daarnaast is het belangrijk dat u de juiste stroomsterkte kiest. Om te voorkomen dat u een hele reeks adapters moet plaatsen kunt u een voedingskast aanschaffen. In sommige situatie is een UPS noodstroomvoorziening erg handig. Een noodstroomvoorziening beschermt uw systeem tegen spanningspieken en stroomuitval.

Beveiligingscamera ophangen

Een camera wordt opgehangen met behulp van een camerabeugel. Er zijn veel verschillende ophangsystemen voor beveiligingscamera’s te verkrijgen zoals hoeksteunen, voetsteunen, muursteunen, plafondsteunen en flexibele steunen. Sommige camera’s worden geleverd met een camerabeugel, maar er zijn ook camera’s die zonder ophangsysteem verkocht worden. Voor deze camera’s dient u zelf een camerabeugel aan te schaffen. Het kan ook zijn dat de meegeleverde beugel niet geschikt is voor de plaats waar u de camera wilt ophangen. In dat geval koopt u een ander soort steun om de camera te bevestigen. Als u een camera voor binnen gebruik heeft en deze graag buiten wil plaatsen, dan kunt u kiezen voor een buitenbehuizing. De camera wordt geplaatst in een buitenbehuizing, zodat deze beschermd is tegen weersinvloeden.

Video baluns

Een video balun maakt het mogelijk om een UTP kabel op een coaxkabel aan te sluiten. Video baluns zorgen ervoor dat het signaal van een coaxkabel via een UTP kabel verstuurd kan worden. Met behulp van een video balun kunt u videosignalen over een lange afstand transporteren. Dit kan erg handig zijn als uw beveiligingscamera’s ver weg hangen of als er meerdere camera’s bij elkaar hangen.

Connectoren

Er zijn verschillende koppelstukken verkrijgbaar die u kunt gebruiken voor uw camerasysteem. Het is belangrijk dat de connectoren van goede kwaliteit zijn. Als u connectoren van slechte kwaliteit gebruikt, dan is de kans op storingen of signaalverlies groter. Dit heeft uiteraard invloed op de beeldkwaliteit van de cameraopnames. BNC connectoren en F connectoren worden op een coaxkabel aangesloten. Een RCA stekker (ook wel een tulpstekker of cinchstekker) wordt gebruikt voor het verbinden van audio- en videoapparatuur. 

Harde schijf

Voor de opslag van camerabeelden maakt u gebruik van een harde schijf. De harde schijf wordt in de recorder geplaatst. De schijf is speciaal ontwikkeld voor het opslaan van bewakingsbeelden. De opslagcapaciteit bepaalt hoeveel data er opgenomen kan worden. Als de schijf vol is dan wordt deze automatisch overschreven door nieuw beeldmateriaal. U kunt kiezen tussen harde schijven met een opslagcapaciteit van 1, 2, 3 of 4 terabyte.

Microfoons

Een externe microfoon kan naast een beveiligingscamera worden geplaatst als aanvulling op uw camerasysteem. Beveiligingscamera’s hebben niet altijd een interne microfoon. Als u toch geluidsopnames graag wilt hebben, dan is een losse microfoon een goede oplossing.

Bordjes en stickers cameratoezicht

Als u gebruik maakt van beveiligingscamera’s in een openbare ruimte dan bent u wettelijk verplicht om dit kenbaar te maken. Dit betekent dat u mensen er op moet attenderen dat ze gefilmd worden. Er zijn diverse camera bordjes en stickers verkrijgbaar waarmee u dit duidelijk kan maken. Het is aan te raden om bij elke ingang een cameratoezicht bordje of sticker te plaatsen. Een bijkomend voordeel van waarschuwingsbordjes is dat het preventief werkt tegen indringers. De aankondiging van camerabewaking schrikt af.

Als u vragen heeft over accessoires voor beveiligingscamerasystemen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.