Randartikelen

Bij randartikelen kunt u denken aan diverse artikelen die nodig (kunnen) zijn voor uw camerasysteem. Meer uitleg nodig over de verschillende randartikelen in ons assortiment? Scroll dan even naar beneden.

Randartikelen voor camera beveiliging

Onder randartikelen voor het camerasysteem verstaan wij producten als monitoren, PTZ keyboards en PoE artikelen. Dit soort producten worden niet al bijgeleverd bij een beveiligingscamera en kunt u daarom los bestellen. Natuurlijk is niet iedereen bekend met begrippen als PTZ en PoE. Daarom geven wij hieronder uitleg over een aantal veelgebruikte termen.

PoE

PoE is een afkorting van Power over Ethernet. Dit is een technologie die het mogelijk maakt om een apparaat van spanning te voorzien in een zogenaamd ethernet-netwerk. Het grote voordeel hiervan is dat uw camera aangesloten kan worden zonder dat er een stopcontact in de buurt is. Zo hoeft u dus geen kabels te trekken. U kunt met PoE geen grote stroomverbruikers zoals PC’s voorzien van stroom, omdat het vermogen van een PoE kabel hiervoor te beperkt is. In ons assortiment vindt u diverse PoE artikelen zoals PoE adapters en PoE switches.

Monitor voor beveiligingscamera’s

Op een CCTV monitor kunt u de bewakingsbeelden van uw camerasysteem bekijken. Het is van belang goed te letten op de aansluiting van de monitor, deze moet namelijk passen bij de aansluiting van uw recorder. U kunt vervolgens kiezen voor een ophangsysteem waarmee u de monitor aan de muur of het plafond bevestigd. 

PTZ Keyboard

Met een PTZ keyboard of PTZ controller kunt u uw beveiligingscamera op afstand besturen. PTZ staat namelijk voor ‘Pan, Tilt and Zoom’, ofwel draaien, kantelen en zoomen. Dit werkt alleen bij bewakingscamera’s die ook daadwerkelijk kunnen bewegen. Met behulp van een PTZ keyboard kunt u een bestuurbare camera eenvoudig  laten draaien in de gewenste richting en laten in- of uitzoomen.

Wanneer u twijfelt of een bepaald randartikel wel juist is voor uw beveiligingssysteem, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.