Ultra HD 4K Recorders

Op deze pagina vindt u alle Ultra HD 4K recorders.

Ultra HD 4K recorder

Wanneer u in het bezit bent van Ultra HD 4K bewakingscamera’s heeft u een NVR (netwerk video recorder) nodig die deze beveiligingscamera’s ondersteunt, namelijk een Ultra HD 4K recorder. De beeldkwaliteit die Ultra HD 4K biedt is het beste wat u op dit moment kunt krijgen. De NVR recorder neemt de camerabeelden op zodat u deze later kunt terugkijken, wat belangrijk is voor het eventueel leveren van bewijslast. Ook kunt u live meekijken via een app op uw smartphone of tablet. 

Resolutie 4K Ultra HD

Zoals eerder aangegeven biedt 4K Ultra HD de best mogelijke resolutie, vier keer hoger dan het Full HD wat een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft. In het kort krijgt u met 4K Ultra HD meer pixels te zien en daarmee kunt u dus ook meer details in het camerabeeld waarnemen.

Voordelen 4K Ultra HD

Wat is nu het voordeel van een 4K Ultra HD camerasysteem? Het grootste voordeel van Ultra HD is dat de camerabeelden scherper worden. Door het hoge aantal pixels worden snel bewegende objecten namelijk zeer scherp in beeld gebracht. Hoe beter de details in uw camerabeelden, des te bruikbaarder de beelden zijn voor het eventueel leveren van bewijslast na diefstal of vandalisme.

Daarnaast beschikken de systemen over Intelligent Auto Exposure (IAE), wat zorgt voor goede overbelichtings- en tegenlightcompensatie, zodat het veranderende licht gedurende de dag geen effect heeft op de kwaliteit van de beelden van uw camerabewaking. Ook beschikken deze systemen over Intelligent Video Analyse (IVA) wat zorgt voor meer dimensie en structuur in uw bewakingsbeelden, zodat u gemakkelijk de juiste gegevens terugvindt.

Power over Ethernet

Sommige NVR’s beschikken over Power over Ethernet (ook wel PoE genoemd). Via een PoE switch ontvangt de beveiligingscamera naast internet ook stroom via de netwerkkabel. Zo gaan video, data en audio over één kabel, wat veel moeite scheelt met het bekabelen van het camerasysteem.

Kanalen NVR

Het is van belang om te letten op het aantal kanalen van een NVR recorder. Wanneer u bijvoorbeeld acht bewakingscamera’s hebt, is een NVR met 8 kanalen noodzakelijk. Wanneer u eventueel het aantal camera’s in uw camerasysteem wilt uitbreiden naar bijvoorbeeld tien beveiligingscamera’s is het dus nodig om een opnamesysteem aan te schaffen met 16 kanalen.