Opnamesystemen

Op deze pagina vindt u de opnamesystemen voor uw camerasysteem in ons assortiment. Meer uitleg nodig? Onderaan deze pagina kunt u lezen over waar u op moet letten bij het aanschaffen van een recorder.

Recorder kopen?

Een opnamesysteem (ofwel recorder) wordt gebruikt om de beelden die door uw beveiligingscamera zijn gemaakt op te slaan. Deze is dus onmisbaar in uw camerasysteem. U kunt via de recorder de camerabeelden live bekijken en de beelden op uw smartphone, tablet of PC terugkijken. Wij begrijpen dat u wellicht moeite heeft met het kiezen tussen de verschillende recorders in ons assortiment. Daarom leggen wij hieronder uit waar u op moet letten bij het aanschaffen van een opnamesysteem.

Verschillen DVR recorder en NVR recorder

Er zijn twee verschillende soorten opnamesystemen: DVR recorders en NVR recorders. Het verschil zit hem in de manier waarop uw bewakingscamera wordt aangesloten op de recorder. Een DVR recorder zet analoge videobeelden om in digitale beelden en slaat deze vervolgens op. Het grote voordeel van deze opnamesystemen is de gemakkelijke installatie. NVR recorders maken via uw netwerk verbinding met de bewakingscamera. De camera wordt dus niet direct op de recorder aangesloten. De camerabeelden worden via het netwerk opgeslagen op de recorder. Er zijn NVR's die voorzien zijn van PoE (Power over Ethernet). Op deze recorders kunnen wel direct camera's worden aangesloten. U heeft dan geen aparte switch nodig. Het is belangrijk dat de recorder die u uitkiest compatibel is met uw bewakingscamera. Zo is een HD CVI recorder bijvoorbeeld geschikt voor CVI camera’s.

Hoeveelheid camera’s en resolutie

Bij het aanschaffen van een opnamesysteem is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid camera’s die aangesloten moeten worden op de recorder. U moet hierbij letten op de hoeveelheid kanalen die een recorder heeft. Elk kanaal kan een beveiligingscamera opnemen. Verder is het van belang te kijken naar de resolutie. De resolutie van de recorder moet namelijk overeenkomen met de resolutie van de camera. Dat wil zeggen dat een camera met een resolutie van 1080p moet worden aangesloten op een recorder met een minimale resolutie van 1080p.  

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit bepaalt hoeveel beeldmateriaal er kan worden opgeslagen zonder dat deze beelden weer worden overschreven door nieuw materiaal. Het is niet precies aan te geven hoeveel capaciteit staat voor een bepaalde opnametijd, dit is namelijk ook afhankelijk van het aantal beveiligingscamera's dat aangesloten is op de recorder, de resolutie van deze camera's en de gebruikersinstellingen.

Installatieservice

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een opnamesysteem, kan de installatie van het camerasysteem worden verzorgd door onze monteur. U kunt een keuze maken uit verschillende installatiepakketten.