Kabels

Op deze pagina vindt u alle kabels uit ons assortiment. Wilt u meer weten over het uitkiezen van de juiste kabel voor uw camerasysteem? Scroll dan even naar beneden voor meer uitleg.

 

Kabels voor beveiligingscamera’s

Kabels zijn nodig om een bewakingscamera aan te sluiten om deze te voorzien van stroom en aan te sluiten op een opnamesysteem. De kabel heeft veel invloed op de kwaliteit van de bewakingsbeelden. Er zijn echter zoveel verschillende soorten kabels dat het wellicht niet altijd duidelijk is welke kabel u nodig heeft voor uw camerabewakingssysteem. Daarom wordt hieronder kort uitgelegd uit welke kabels u bij CCTV-Business kunt kiezen en waar u op moet letten.

Coax RG59

Een coaxkabel zorgt voor de overdracht van geluid en beeld. Er zijn twee soorten coaxkabels verkrijgbaar: gewone kabels en combikabels. Combikabels zorgen naast de overdracht van beeld ook voor de stroomtoevoer. De coax RG59 kabel verbindt een beveiligingscamera met een opnamesysteem. Het voordeel van deze kabel is dat u geen stroomvoorziening bij de bewakingscamera nodig hebt. De coaxkabels kunnen worden gebruikt voor alle analoge én HD CCTV camera’s.

UTP kabel

Een UTP kabel is een kabelverbinding voor netwerken. Dit type kabel is verkrijgbaar in meerdere categorieën met specifieke eigenschappen. Wanneer het signaal van uw beveiligingscamera naar de recorder een langere afstand moet afleggen dan 50 meter, is het verstandig een UTP kabel te gebruiken. Het voordeel van een UTP kabel is dat, doordat de kabel dun en flexibel is, deze gemakkelijk door te voeren is.

HDMI kabel

De afkorting HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. U kunt een HDMI kabel gebruiken om een DVR recorder aan te sluiten op een monitor. Het is hierbij wel van belang dat de monitor beschikt over een HDMI ingang.

Verlengkabel 12 volt

Wanneer u geen stopcontact in de buurt van uw bewakingscamera hebt, kunt u een verlengkabel 12 volt gebruiken om de stroomkabel verlengen. Zo kan de beveiligingscamera ook van grotere afstand verbonden worden met een opnamesysteem. Deze kabel is verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Bent u er nog niet zeker van welke kabel het beste past bij uw beveiligingscamera set? Neem dan gerust contact met ons op.